Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Избор на автомобил

Здравейте бъдещи колеги . Аз съм от Нисан форума и съм притежател на японски автомобил . Решил съм да купувам втора кола и съм се спрял на вашата марка и по точно на 156 . Видях ,че има доста теми и съвети при избора ,но реших да попитам и аз ,че неми стана всичко ясно . Като за начало съм се спрял на бензинов мотор понеже Нисана е дизелак . Интересува ме към кой мотор ще ме насочите подходящ и за газов инжек. Не ми е толкова до расхода колкото до самия мотор и проблемите с него . Не съм въобще запознат с тея мотори и искам да знам къде да се насоча за да избера най -доброто . И малко съвети при огледа и слабите места на този модел . Спрял съм се на автомобил със всичко екстри 99-2000г . Поздрави и благодаря предварително

Здравей,
    ако не искаш проблеми - дизел !!!
    Имал съм 2 бензинови и сега дизел.
    Хора които познавам и са сменили бензина с дизел,са очаровани от дизела.
    успех
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от tailandec Покажи съобщение
      Здравейте бъдещи колеги . Аз съм от Нисан форума и съм притежател на японски автомобил . Решил съм да купувам втора кола и съм се спрял на вашата марка и по точно на 156 . Видях ,че има доста теми и съвети при избора ,но реших да попитам и аз ,че неми стана всичко ясно . Като за начало съм се спрял на бензинов мотор понеже Нисана е дизелак . Интересува ме към кой мотор ще ме насочите подходящ и за газов инжек. Не ми е толкова до расхода колкото до самия мотор и проблемите с него . Не съм въобще запознат с тея мотори и искам да знам къде да се насоча за да избера най -доброто . И малко съвети при огледа и слабите места на този модел . Спрял съм се на автомобил със всичко екстри 99-2000г . Поздрави и благодаря предварително
      1,9jtd 105 коня и ще обичаш алфа за цял живот, по корав вариянт няма на 156
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Подкрепям за дизела...ако е читав...ще му се радваш дълго... Aз съм с 105кс...мн съм доволен от динамиката...доволно. Разход около 6.5/100км градско. Обслужване нищо особено като пари! 43к км вече нищо не съм пипал по мотора!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

и аз не чета добри отзиви за бензинките, а дизела е познат с добро. Обаче аз съжалявам, че имах предрасъдъци към алфа и като си купих Либрата не огледах 166. Специално за нея ми се струва по-лесно обслужването на големия 2,4 двигател, заради по-големия кош. А и като ще е гарга, да е рошава, не да поддържаш 156, на цената на 166.

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            Подкрепям за дизела...ако е читав...ще му се радваш дълго... Aз съм с 105кс...мн съм доволен от динамиката...доволно. Разход около 6.5/100км градско. Обслужване нищо особено като пари! 43к км вече нищо не съм пипал по мотора!
            Ей това точно имах напредвид
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от tailandec Покажи съобщение
              Човека какво пита, вие какво му отговаряте Бензиновия мотор за тая кола е 2,0TS като най-масов и най-оптимален вариант според мен.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                Човека какво пита, вие какво му отговаряте Бензиновия мотор за тая кола е 2,0TS като най-масов и най-оптимален вариант според мен.
                Тихо
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  1,9jtd 105..... по корав вариянт няма на 156
                  JTD115 oт 8v
                  ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                    JTD115 oт 8v
                    Това е мотора

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                      JTD115 oт 8v
                      Заради тебе и 115-ката добавям
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Вие май нещо не схванахте,човека пита за бензин по възможност да му сложи газ.Или четете между редовете,и веднага дизел дизел.Колега аз карам бензин 1.8 за 4 години по двигателя само масла и ремъци,а километрите които има навъртяни са около 80 000+.От 40 000км насам е с газов инжекцион и нямам никакви проблеми.Иначе нормалните болежки като за всяка 156,по окачването си ги има,но и за там има решение полеоритан.
                        alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

--

аз карам 1.6 тс бензин и съм доволен много

Comment

1,8 е твоя двигател. Проблем с двигателите няма. Проблема е в окачването и по-точно в калпавите резервни части. Трудно се намират оригинални, пълно е с боклуци.
                            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Колеги благодаря за отговорите . Наистина съм се спрял на бензинов с газ и се интересувам от тях . За дизела имам Нисан и съм много доволен . Колкото до частите при японката е същата работа много боклуци ,но само поръчка на части от вънка много по читави са . И последно защото не съм много на ясно с тяхните двигатели 1,8 или 2.0 като поддръжка и следователно кой по точно щот нали са по два . Още веднъж благодаря и след завръщането ми от чужбина към бургаската група ще има още една красавица

Comment

Working...
                              X